Haloo, kuuleeko sairaala?

Haloo, kuuleeko sairaala?

SPONSORED BY: Ahooy Creative

“Could you please help me…” olivat sanat, jotka sanoin puhelimessa maatessani lattialla Hotelli Las Palmeraksessa, Fuengirolassa. Oli kolmanneksi viimeinen päivä Espanjan reissullani, kun jumalaton noidannuoli tuli selkääni. Siitä hetkestä meni 6 päivää sairaalassa Benalmadenassa ja alkoi melkoinen show matkojen järjestelyn kanssa. Operaatiota riitti myös ennen sitä kun kolmen ensihoitajan voimin minut yritettiin saada pois huoneestani.

Tapahtuneesta on reipas kuukausi aikaa ja selkäni alkaa olla pikkuhiljaa kohtalaisessa kunnossa. Sataprosenttinen se ei vieläkään ole sillä edelleen esiintyy jumittavaa kipua päivittäin, joka yleensä helpottaa liikkuessa. Google osasi kertoa, että oireet viittaisivat jopa selkärankareumaan, mutta uskon sen olevan lihaksien heikkoutta. Bryson Dechambeau minusta ei tule, mutta pitänee jatkossa pitää parempi huoli myös voimatasoista ja lihaksistosta myös ulkomailla.

Kisakalenterini siis muuttui tapahtuneen seurauksena. Alun perin kauden piti alkaa toukokuun alussa Peuramaan Finnish Tour-karsinnalla ja jatkua Vuosaaressa. Nämä kisat jäivät välistä ja stressin aihetta lisäsi vielä kategorian (kisaoikeuden) puuttuminen. Viime viikolla kausi kuitenkin korkattiin Hills By Gogolf-kisakentällä Kuljetusrinki Openin merkeissä. Pakko myöntää, on se vaan aina jännää pelata ”numerolappu” rinnassa.

Kierrostulokset 75 ja 73 lyöntiä ei riittänyt lähellekään kärkeä kisassa, jossa parin ylittävillä tuloksilla ei käytännössä tehnyt yhtään mitään. Minun osaltani lähestymiset olivat niin luokattomia, että ei tarvinnut pahemmin ”soitella”. Oli miten oli tämä korjaantuu kyllä pienellä hionnalla nyt kun selkä antaa treenata enemmän kuin 20 lyöntiä päivässä. Pitänee olla iloinen kuitenkin siitä, että pelasin kaksi kisakierrosta, vaikka toisena aamuna pohdin, selviänkö selkäjumeiltani maaliin asti.

Kesässä yks parhaista asioista on se, että melkein joka viikonloppu pääsee kisaamaan uudestaan. Näin on myös kuluvalla viikolla, kun Finnish Tour-rekka parkkeeraa Pirkkalan Golf kerhon pihaan. Valosen poika on valmistautunut kisaan pumppaamalla salilla rautaa ja lyömällä palloja kohti lipputankoa. Lähden ulosmittaaman tasoani vähintään yhtä innoissani kuin leijonafanit hyppivät suihkulähteisiin menneenä sunnuntaina. 

What does not kill you, makes you stronger.

2025

Tavoitteena Challenge Tour
Mahdollisesti DP World Tour Q-school

2024

Tavoitteena Nordic League
Mahdollisesti DP World Tour Q-school

2023

Tavoitteena Nordic League
Mahdollisesti DP World Tour Q-school
Talvi 22–23 Espanjassa, jolloin käydään kaikki mahdolliset kisat

2022

Tavoitteena Erkko Trophy -kilpailun voitto ja Finnish Tour Top 10 -sijoitukset

25.08.2022

Pää jumissa

Lue lisää ›

01.06.2022

Haloo, kuuleeko sairaala?

Lue lisää ›

20.04.2022

Puoliväli saavutettu ja nettisivut julkaistu, let's go!

Lue lisää ›

2021

Tahkon seuramestaruus lyöntipelissä ja reikäpeli jäi tänä vuonna väliin.
Parhaat kierrokset:
- Round 1. T21 Audi PGA Finland Championship
- Round 1. Paltamo Open T21
- Mid Tour Espoo Ringside Golf, kokonaissijoitus 31
Aloin pärjäämään vasta loppukaudesta valtakunnallisella tasolla, joten oli fiksuinta osallistua loppukauden kisoihin tasoni puolesta.

2020

Osallistuin Finnish Tourille, joka meni opetellessa. Siirryin Tahkon golfseuraan, jossa voitin seuranmestaruudet reikä- ja lyöntipelissä.

2019

Finnish Tour -karsinnat olivat päätavoite. Vuosaaressa järjestetyssä kilpailussa sijoituin kymmenenneksi. Tämän ansiosta ”varma” kategoria kaudelle 2020.

2018

Projekti alkoi syksyllä, kun kysyin Eskolan Jannelta: ”Pääsenkö talveksi mukaan nuorten harjoituksiin?”.